Completed on Fri 21 April 2017

We sought feedback on draft plans for improving Athenaeum Place in Kew – the brick lane that connects Brougham and Walpole streets. 

The vision for this project is to create a vibrant and attractive laneway for people to walk through, pause and meet in, right in the heart of Kew Junction Shopping Centre.

What we proposed:

The changes or improvements relate to:

  • furniture
  • paving
  • lighting
  • way-finding signage
  • heritage interpretation signage
  • trees and planting 
  • enclosure for traders’ bins
  • plaza at the Walpole Street entry.

The aim is to:

  • enhance the amenity of Kew Junction Shopping Centre through the creation of a contemporary, quality and vibrant public space
  • create a public space that supports daily use – walking, seating, meeting and dining
  • support local trade by attracting foot traffic and encouraging shoppers to stay longer in the centre
  • celebrate the rich history of the former Athenaeum Hall (which Athenaeum Place was named after).

Your feedback was used to guide the design that we developed. The improvement works are scheduled to be implemented in the 2017/18 financial year and will be subject to funding availability and the outcomes of the consultation.

Key date Activity
Fri 17 March 2017 Consultation opens
Fri 21 April 2017 Opportunity to provide feedback closes
2017/2018 Construction due to take place during 2017/2018 financial year

 

Contact information

For more information, contact Mark Skiba, Senior Landscape Architect on 9278 4060 or email Environment.